BMW E30 CABRIOLETS – Onze specialiteit

Naast de vele andere cabriolet youngtimers en oldtimers die wij in onze collectie hebben, neemt de BMW E30 cabriolet een speciale plaats in. Na vele jaren van succesvolle verkoop en restauratie van deze geliefde BMW E30 serie youngtimers, mogen wij ons de grootste BMW E30 cabrio specialist in Europa noemen.

Wij hebben altijd minimaal 15 van deze BMW E30 cabriolets op voorraad, zodat er altijd ruime keuze is in kleuren, interieurs, uitvoeringen, manueel of automatische versnellingsbak, met normaal of BMW Motorsport onderstel (was een optie), met of zonder sperdifferentieel, eerste serie met chromen bumpers of tweede serie E30 cabriolets met de modernere bumpers in de kleur van de carrosserie meegespoten en de iets hogere achterlampunits, etc. Voor elk wat wils. U kunt bij ons desgewenst ook meerdere exemplaren proefrijden en op de brug bekijken.

onlycabrios.nl

Ook vindt u bij ons altijd de volledige originele optielijst van de betreffende BMW op onze website, zodat u gedetailleerd geïnformeerd bent. Ook op dat terrein wordt er nogal wat gerommeld in de markt, dus vraag altijd door naar het chassisnummer en laat bij ons alle details controleren voordat u tot aankoop overgaat.

Wij adviseren u bij ons in de showroom graag. Bijgaand ziet u een voorbeeld van een chassisnummercontrole op originele fabrieksopties van de schitterende Zwitserse diamantzwarte BMW 325i cabriolet E30 van de foto hiernaast, uit onze collectie:

onlycabrios.nl
Vehicle Identification NumberWBABB11020EB88899
TypeBB11
Model325i – EUR
Development CodeE30 (C)
ChassisCABRIO
SteeringLL
Doors2
EngineM20
Displacement2.50
Power141
DrivetrainHECK
TransmissionMECH
ColorDiamantschwarz Metallic – 181
UpholsteryNatur Leder – 0295
Production PlantREGENSBURG
Production Date1989-06-06

Optielijst

288Lt/aly WheelsLeichtmetallraeder
339Satin ChromeShadow Line
350Waermeschutzglas Gruen, RundumWaermeschutzglas Gruen, Rundum
370Stoffverdeck SchwarzStoffverdeck Schwarz
380Hardtop PreparationHardtop-vorbereitung
498Headrests In Rear, Mechanic. AdjustableKopfstuetzen Im Fond
680Manual AerialRadioantenne Manuell
687Radio PreparationRadiovorbereitung
690Cassette HolderCassettenhalterung
704M Sport SuspensionM Sportfahrwerk
708M-sport Leather Steering Wheel IiM Sport-lederlenkrad Ii
825Schweiz-ausfuehrungSchweiz-ausfuehrung
850Add Fuel Tank Filling For ExportZusaetzl. Tankfuellung Export

Wij vertellen u graag veel over de aandachtspunten van deze auto’s als adviseur. Het blijven namelijk klassieke auto’s van 25 tot 30 jaar oud, dus in hun lange leven hebben ze bijna altijd wel een keer een eigenaar gehad die iets minder zorgvuldig was dan u en ik zouden zijn op onze auto.

De kunst is om de mooie echt originele exemplaren eruit te pikken bij de inkoop van deze wagens, want 90% is door de jeugd verbouwd of anderszins aangepast in de loop der jaren en/of zwaar belast. Vooral de BMW 325i cabriolets die boven de 3500 toeren een echt sportkarakter krijgen, zijn vaak serieus beproefd door de vorige eigenaren dus zijn gevaarlijk om zonder kennis van zaken zomaar te kopen. U kunt daarop leeglopen doordat als u de foute auto koopt, er zomaar een nieuwe motor en allerlei andere carrosserie en/of cosmetische zaken aan gedaan moeten worden. Een grondige restauratie kan dan nodig zijn: ook dat doen wij overigens vaak voor onze klanten op hun verzoek: zie onze rubriek Projecten op onze site voor enige voorbeelden, zoals de witte originele Alpina E30 cabrio restauratie.

onlycabrios.nl

Gebreken kunnen zowel zichtbaar als onzichtbaar zijn, vooral bij oude auto’s is het aantal onzichtbare gebreken meestal aanzienlijk hoger dan het aantal zichtbare, dus extra gevaarlijk om aan te kopen. Doet u dit dus nooit zonder vooraf bij ons langsgeweest te zijn. Wij behoeden u voor foute aankopen door u uitgebreid te informeren vanuit onze BMW E30 kennis. En misschien vindt u bij ons direct de juiste auto. In ieder geval een echte goede, want wij hebben bij onze inkoop de mooiste exemplaren uitgezocht, dit is de bovenste 10% van wat er verkrijgbaar is en de enige echte goede, eerlijke auto’s. Vaak iets duurder dan wat u elders ziet aangeboden worden, maar bij ons koopt u auto’s zonder mankementen waarin u direct kunt rijden want wij leveren de BMW E30 cabrio’s rijklaar bij u voor de deur af.

Desgewenst zelfs met garantie van 1 jaar op motor en versnellingsbak, en dat doen weinigen in de oldtimerbranche. Bekijk hier onze garantievoorwaarden. Only Cabrios wel, maar alleen voor auto’s uit onze eigen collectie die wij zelf hebben ingekocht en gekeurd. Wij rijden en testen namelijk alles eerst zelf voordat we iets kopen, ook al is dat vaak in de uithoeken van Europa, zoals zelfs tot in Spanje of in Zweden, waar wij dan zelf naartoe rijden of vliegen om die BMW uitgebreid te testen. Op die manier bouwen wij de collectie BMW cabriolets E30 op, zodat u bij ons de mooiste en beste echte exemplaren vindt. Dat is onze beroepstrots en daar hebben al vele klanten uit heel Europa jarenlang veel plezier van!

onlycabrios.nl

Wij verkopen de BMW E30 cabriolets aan klanten van Noorwegen tot Oostenrijk en van Spanje tot Duitsland, waar laatst zelfs een klant uit Regensburg bij München (waar de BMW cabriolets E30 geproduceerd werden, hij had er zelfs nog gewerkt in zijn studententijd!) bij ons een BMW 325i cabrio E30 kocht om hem terug naar de Heimat te brengen. Hij komt dan in 5 uur naar ons toe rijden met zijn zoon in de nieuwe BMW 5-serie met 200 km/u gemiddeld, rijdt proef in drie BMW E30 cabriolets en koopt vervolgens een hele mooie originele bij ons, die wij bij hem langsbrengen in Bayern met trots.

Ook een klant uit Oslo (Noorwegen) die reeds 3 BMW E30 cabriolets bij ons kocht voor zijn gehele familie inmiddels, is een vaste afnemer die voor kwaliteit gaat en dat bij ons vindt.

Wij hebben inmiddels vele klanten in heel Europa gelukkig gemaakt met een mooie echte BMW 325i cabriolet E30, maar ook een 318i en 320i van de E30 cabrio serie leveren wij regelmatig aan de liefhebbers van deze echte toercabriolets. Wij nodigen u graag uit bij Only Cabrios in Geldermalsen voor een sportieve proefrit in deze degelijke youngtimer liefhebbersauto’s, die vaak jarenlang worden bereden door de klant vanwege de goede kwaliteit van de BMW E30 cabriolets, die wij leveren inclusief grote beurt met nieuwe distributieset voor direct rijplezier!

onlycabrios.nl
Back to top