Onze activiteiten

Als klassieker specialist helpen wij u graag met onze volgende activiteiten:

Wij adviseren u graag bij de aankoop van uw auto uit onze Only Cabrios collectie.

onlycabrios.nl

Wij verkopen graag, in consignatie-opdracht,  uw eigen auto (youngtimer of oldtimer) via onze website en showroom van Only Cabrios

Showroom_onlycabrios/.nl

Ook als u een auto elders heeft gezien, die u misschien aan wilt kopen maar graag onafhankelijk en professioneel aankoopadvies wilt, dan kunt u ons meenemen als adviseur. Handig bij het beoordelen van auto’s voordat u aankoopt, want daarin zit de grootste valkuil bij klassieke auto’s.onlycabrios.nl

 

Vaak wordt te snel een auto aangekocht zonder voldoende kennis en analyse van de auto, met alle gevolgen van dien die tot duizenden euro’s verlies kunnen leiden. Dit kan voorkomen worden door ons mee te nemen. Het tarief dat wij daarvoor rekenen verdient u direct terug met een aankoop van de juiste auto.

Ook doen wij regelmatig presentaties bij beleggingsclubs, die als alternatief voor beleggen in aandelen en obligaties, ook steeds vaker professioneel advies willen bij het beleggen in klassieke auto’s, zowel in het normale segment als in het topsegment. Wij adviseren daarin met veel succes. Dit betreft zowel de beleggingsstrategie bij oldtimers, die een aantal totaal andere karakteristieken hebben ten opzichte van aandelen en obligaties, als ook concrete beleggingsadviezen in bepaalde types en modellen van oldtimers, waarin heel specifiek door ons wordt aangegeven in welke auto’s belegd zou kunnen worden met extra succes. Dit verschilt per marktsegment. Ook hierin adviseren wij graag. Tarief in overleg vast te stellen afhankelijk van uw wensen.

onlycabrios.nl

Wij laten daarin ook concrete voorbeelden zien van prijswijzigingen in de oldtimerwereld en beleggingsrendementen. Uiterst interessant en een welkome afwisseling ten opzichte van de ook potentieel lucratieve maar saaiere beleggingsadviezen over bijvoorbeeld aandelen, waar het risico van prijs/koersdalingen aanzienlijk hoger is dan bij de oldtimers, waar bijna zonder uitzondering sprake is van prijsstijgingen, en vooral de mate van prijsstijging en het inschatten daarvan de uitdaging is. De kosten van optimaal houden van de oldtimer zijn hoger dan van aandelen en obligaties, maar de rendementen zijn navenant hoger en vergoeden veel van de onderhoudskosten. Uiterst interessante gespreksstof waarbij wij een heldere analyse vanuit de oldtimerpraktijk bieden.

Tevens zijn wij uiterst actief met zoekopdrachten voor klanten. Start hierbij vormt altijd een gesprek tussen klant en Only Cabrios waarin exact tot in detail door de klant wordt geformuleerd welke auto hij zoekt. Inclusief kleuren, interieur, versnellingsbak, kilometerstanden, opties, etc. Wij helpen daarbij om de wensen gedetailleerd te formuleren en geven daarbij ook advies op het terrein van waarde van de auto. Op basis van dat autoprofiel wordt door ons de gewenste wagen in ons internationale netwerk van autobranche-collega’s in geheel Europa uitgezet, waardoor ook de auto’s die niet op Internet staan maar in privé-collecties of bij klanten van onze partners staan, voor ons ter beschikking komen om uit te kiezen.

onlycabrios.nl

Wij hanteren daarbij het principe dat wij alleen met de exacte auto komen die aan alle eisen voldoet, en niet een alternatief. Het vinden van de exacte auto is een gigantische uitdaging, maar lukt ons toch vrijwel altijd uiteindelijk.

De kunst is ook om hierin geduld te hebben. De aanhouder wint. En de voldoening is dan des te groter als u de juiste wagen van uw dromen heeft gevonden samen met ons.

Zo vonden wij bijvoorbeeld een donkerbruine BMW 325i cabrio E30 voor een klant uit Noorwegen wiens vader altijd in zo’n speciale wagen gereden had. Hij wilde er ook zo één hebben maar kreeg hem jarenlang niet gevonden. Productie-aantal van die auto’s in die kleur is ook uiterst gering, dus kans heel klein dat hij die zou vinden. Hij belde ons, en na vier maanden had ik zijn droomauto gevonden: in Toulouse (Zuid-Frankrijk) stond zo’n originele zobelbraune BMW 325i cabrio E30. Klant gebeld dat we beet hadden: die vroeg ons om de wagen direct op te halen in Frankrijk en hem volledig voor hem te restaureren, hetgeen geschiedde. Het resultaat ziet u op deze website onder de rubriek Projecten.

onlycabrios.nl

Zulke emotionele zoekopdrachten doen wij vaker, waarbij niet zelden een auto wordt gezocht door een klant die hij of zij in de kinderjaren gereden heeft zien worden door vader, moeder, opa, oma, ander familielid, buurman of kennis en uit nostalgische redenen die auto ook graag wil bezitten. Wij helpen daarbij, en vrijwel altijd met succes na een grote zoektocht.

Een soort memories op TV, maar dan voor klassieke auto’s. Onze passie brengt ons tot ver over de landsgrenzen, en het vinden van die ene auto voor de klant geeft een gigantische kick. Zie het als een vorm van meedenken en gepassioneerd zoeken.

onlycabrios.nl

Maar ook het vinden van die ene gewenste beleggingsauto of uiterst zeldzame kleur auto van uw dromen zonder dat hier familie-achtergronden bij komen kijken doen wij met veel zorg. Mooi voorbeeld is het samenstellen van een totale collectie auto’s, bijvoorbeeld “alle Franse cabriolets van de jaren 1955 tot en met 1965”. Aan deze klant leverden wij een Facel Vega Facellia cabriolet en een Peugeot 404 cabriolet. Geen alledaagse auto’s op de weg, maar bijzondere en zeldzame wagens waar het motto geldt: zoekt en gij zult vinden, en als dat even niet lukt, dan helpen wij u daarbij met plezier. En u wordt dan direct ook gevrijwaard van een miskoop, want wij zijn uiterst zorgvuldig in onze voorselectie en inspecteren en rijden alle auto’s vooraf zelf. Wij hebben de mooiste opdrachten al gekregen van onze klanten en helpen u graag met raad en daad! Soms is het zelfs een barnfind, in goede Nederlands een schuurvondst, zoals bij de Peugeot 404 cabriolet het geval was. Die vonden wij voor de klant via een bevriende relatie in de autobranche in België, een garagehouder die nog zo’n Peugeot 404 cabrio wist te staan bij iemand in de schuur. En dat zijn de mooiste ervaringen in het leven, als de gezochte wagen dan ook nog in de juiste kleurstelling is en in aanvaardbare, te restaureren staat. Mede dankzij de lagen oude tapijten waar de Peugeot 404 cabrio jarenlang op gestaan had, zoals deze historische foto laat zien!

onlycabrios.nl

Deze zoekopdrachten doen wij voor zowel particulieren als voor zakelijke klanten, die de inkoop van auto’s door ons laten verzorgen, waarbij zij de wensen aangeven en wij het zoekproces, onderhandelingsproces, transport, en desgewenst ook de restauratie verzorgen. Wij zijn actief in heel Europa en spreken alle talen, zodat onderhandelingsresultaten altijd beter zijn!

ONZE STERKE PUNTEN:

 • Alleen originele topkwaliteit auto’s
 • Eerlijkheid
 • Gedetailleerde informatie over de auto’s
 • Alle auto’s zelf gereden en geïnspecteerd
 • Specialiteit: BMW E30 cabriolets
 • Ook vele andere sportieve youngtimers
 • In detail gereedmaken auto naar uw wens
 • 6 maanden garantie mogelijk
 • Zoekopdrachten in heel Europa
 • Lezingen youngtimers/oldtimers voor beleggers
 • Aankoopadviezen
 • Tijd nemen voor de klant, alles op afspraak!
Back to top