Projecten

Onze gerestaureerde auto's

Only Cabrio’s heeft deze winter voor een enthousiaste klant uit Noorwegen een BMW 325i cabrio van de bijzonder geliefde E30 serie in de originele kleur zobelbraun (die zijn vader vroeger ook had: dit komt vaak voor!) compleet gerestaureerd.

Het technische gedeelte is professioneel verzorgd door BMW-dealer Bert Story Waardenburg, waar veel deskundigheid op de E30 en andere klassieke BMW’s aanwezig is, met een schitterend lopende 170 pk zescylinder BMW 325i motor als resultaat. Ook airco, remtechniek, M-Sportfahrwerk, en carrosseriewerk is door Bert Story verzorgd. Verder heeft CJ Autobekleding in Culemborg het originele beige lederen interieur in nieuwstaat gebracht en een Pearl beige softtop van originele BMW kwaliteit gemonteerd. Zowel de 14 inch BMW kroonkurk velgen (waarop wij winterbanden hebben gemonteerd op verzoek van de klant) als de 15 inch BMW honingraatvelgen (met zomerbanden) zijn gericht en gestraald resp. in de natlak gezet door Supervelg uit Drunen.

Alle overige kleinere werkzaamheden hebben wij zelf ter hand genomen, variërend van de montage van een originele klassieke BMW Bavaria autoradio tot nieuw tapijtwerk, al het montage- en demontagewerk t.b.v. de restauratie, en het management van het complete project voor de klant (binnen de afgesproken budgetten en tijdsduur!), Etc.

Het resultaat dat u op de foto’s kan zien, is schitterend geworden en de klant is dolblij met deze prachtige E30 die zelfs volgens de oudere monteurs van BMW Bert Story die deze auto’s nog nieuw uitgeleverd hebben destijds, weer als nieuw rijdt. Puur genieten in deze heerlijke 6-cylinder BMW E30 cabrio 325i.

Ook deze winter restaureert Only Cabrios een groot project voor een klant: een prachtige originele Alpina E30 cabriolet, uiterst zeldzaam en slechts 44 stuks van gemaakt in deze versie Alpina C2 2,7 cabrio E30 (bouwjaar 1987) met een dikke 210 pk als 6 cylinder niet alleen veel lekkerder rijdend dan een M3, maar ook sterker want de M3 E30 heeft 4-cylinders en 200 pk zonder katalysator, en de Alpina C2 2,7 heeft 210 pk en die rijdt ongelofelijk sportief!

Dat vond onze klant ook, een enthousiaste politieman die deze Alpina privé bij ons gekocht heeft inclusief een restauratie die wij nu voor hem uitvoeren.

Allereerst hebben wij de complete Alpina C2 2,7 cabriolet E30 voor hem gestript en naar de spuiterij gebracht, zodat de complete carrosserie aangepakt kon worden, op diverse plaatsen geoptimaliseerd en anti-roest behandeld (binnenzijde en buitenzijde, bodem, etc.) en vervolgens professioneel gespoten inclusief anti-steenslag lak aan de onderste zijden van de carrosserie. Kost wat maar we gaan voor kwaliteit en de nu compleet gespoten carrosserie is schitterend geworden en staat inmiddels weer bij ons op de brug voor verdere opbouw. Zie foto’s.

In de tussentijd hebben we het complete motorblok uit elkaar gehaald en onder handen genomen, in de ontvetterbak alle onderdelen, gestraald waar mogelijk en nodig en dat ziet er weer als nieuw uit. Ook de voor- en achteras worden gerestaureerd, met vele nieuwe onderdelen en in topstaat gebracht. Homokineten, vele rubbers, motorsteunen, spoorstangen, etc., alles wordt aangepakt en vernieuwd waar nodig.

Ook de remmen (speciale sterkere Alpina remmen van Girling, niet meer beschikbaar maar bleek na veel speurwerk ook in de W124 250D ingebouwd te zijn, dus toch gevonden), nieuwe koppelingsset (drukgroep ook niet meer beschikbaar, maar met veel geluk gevonden via Duitse Ebay site waar iemand er nog één diep in Duitsland op zolder nieuw in de doos had liggen, die op deze speciale Alpina drukgroep leek op de foto, hij wist het zelf niet maar wij meenden hem te herkennen en ja hoor………….voor 100 euro een zeldzame Alpina drukgroep van de koppelingset binnen!). Verder achterdemper nieuw van Alpina, nieuwe voorspoiler ook bij Alpina in Duitsland gekocht, etc. Dit is schitterend werken, het gevoel is om met de opbouw van een nieuwe sportauto bezig te zijn en dat is een fantastische ervaring voor BMW/Alpina liefhebbers/specialisten!

Back to top